Racisme fås den også i sort..?

Ofte virker det som visse ord bli’r modeord og måske nærmest bli’r voldtaget eller manipuleret så meget at selve ordet mister al sin værdi på grund af en nærmest hjernevask af det på gældende ord – listen er lang af ord der har været gennem vridemaskinen – velfærd, ytringsfrihed. sex, danskhed, solidaritet, ydmyg osv.

så de efterhånden er kommet på listen over klicher 

og stærk på vej over på listen over floskler hvis de ikke allerede er der 

næste ord i vridemaskinen: “racisme”…?  

“Bodypainting Bin Laden’s wife causes revolution in the middle east”

– link til “Part One” and “Part Two”   

– link til “Niqabitch

.

– “How To Respect a Muslim Woman Who Wears a Veil” … ‘klik

Især engelsk fodbold er blevet skueplads for racisme

eller er det måske mere

for  er der gået popsnmart mode i ordet…?

en kendsgerning er det i hvert fald at såkaldte autoriteter

i det her tilfælde det engelske fodboldforbund FA

vist har mistet sin autoritet

sport er jo ikke altid sort.hvid i kampens hede

ordet “racisme” er vel også et ord

der for dem med skjulte agendaer

kan tigge om manipulation

og lamme selv sport

 

2 tanker om “Racisme fås den også i sort..?

 1. Det forekommer fuldstændig rigtigt set, at ordet “racisme” bliver skamridt i mange forbindelser, også hvor det er andre labels, der med rette bør anvendes.

  I takt med den massive flygtninge- og indvandrerbølge fra primært Mellemøsten og Afrika, delvis fra Asien siden 2.verdenskrig til Europa er opstået egentlig ny-racisme, samt i mange sammenhænge nærmere xenofobi. Sidstnævnte kan igen meget let (og bliver det for ofte)forveksles med egentlig “fremmedfrygt”.

  De højre-nationalistiske partier i Europa har især de seneste 2 årtier været i succesrig fremmarch. Det gælder såvel lande med koloniherre-traditioner (UK, Frankrig, Belgien og Nederlandene), som f.eks. de skandinaviske lande, hvor den traditionsfaste tolerance i perioder og områder er (og bliver) presset til det yderste.

  Der er mange vinkler på dette emne. En vinkel, der ofte overses – ihvertfald i Skandinavien – er den racisme eller xenofobi eller fremmedfrygt, der eksisterer mellem indvandrere/flygtninge såvel af kaukasisk som negroid og asiatisk oprindelse. I samme digitale åndedrag kan den jødiske race medtages.

  Denne – ofte inderlig kompromisløse og hårde – oppositionelle attitude har kommentatoren oplevet såvel i Storbritannien som Nederlandene. Det siges at være endnu mere tydeligt i f.eks. Sydafrika.

  Et eksempel på “racisme” aktuelt:

  For nylig stod jeg i en elevator på OBC (Odense Banegårds Center). I samme elevator befandt sig 2 unge mænd (ca.18-19 år) og en moden; alle tre af mellemøstlig herkomst, hvoraf den modne, faderen, var iklædt gevandter, der sædvanligvis ses i Mellemøsten.

  De tre mænd snakkede deres eget sprog (arabisk?) og jeg stod i mine tanker. Pludselig siger den ene af unge muslimske mænd let aggressivt til mig: “Hvorfor svarer du ikke? – Er du racist?”

  Det gik nu op for mig, at de på deres mildt sagt gebrokne dansk spurgte mig om noget faktuelt ved OBC!”

  Jeg tog instinktivt hurtigt “den internationale kasket på” og i et mix af fasthed, direkte øjenkontakt og venlighed blev “teksten læst”. Da elevatordøren rullede fra og vi alle fire gik ud, var stemningen helt okay. 😉 – Men eksemplet er meget betegnende – set fra flere sider! 😉

  • #.hulegaard – 24022012.1237
   Ja den største årsag til frygt eller angst er uvidenhed – den nemmeste styremekanisme er uvidenhed – derfor er magt tit og ofte baseret på frygt og angst ‘spejlet’ igennem det ukendte – enten oppe fre eller nede fra – ikke så mærkeligt at der eksempelvis kom omskrivningen “En ny dag truer” og ikke så sært at så mange børn bliver mørkeræde i deres voksenliv – skabelse af trusselfrygt hos andre og dermed pacifisering af dem der meget anvendt på mange områder ikke alene på gadeplan men også eksempelvis som styremekanisme i magtens politiske korridorer – måske skulle man gøre statistik til uvalgbart pensum allerede i folkeskolen – så unge kunne lære at lave risikovurderinger selv – også senere i livet – og ikke være afhængig af at først deres forældre 😉 og siden mange andre også skrupelløse politiske og religiøse fanatikere ville kunne unytte denne uvidenhed og samle skræmte flokke af “får” under paroler som “vi danskere” eller vi “muslimer”… 😉

   Den lille “elevator’historie” fortæller mig at at kommentatoren også er i stand til selv at foretage denne risikovurdering uden manual når denne møder et muligt indskolet “får”… 😉

   Lidt provokerende kunne man sige at hvis en del mennesker foretog samme risikovurdering omkring biltrafik og over for fremmede – så ville der ikke være mange biler på vejene og slet ikke behov for en betalingsring om nogen byer… ‘smiler smørret’

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.