Stokke’metoden – dansk sjæl (X)

Simon Spies (1921-84) – billede: business.dk

Simon Spies blev født i Helsingør, hans far var psykisk ustabil, derfor blev forældrene skilt i Simon’s tidlige barndom – der sad et ualmindeligt lyst hoved på drengen som fra Københavns Universitet opnåede at blive både cand. psych. og cand. .polit.

Han var en dansk selfmade mand, der som bekendt sammen med Tjæreborgpræsten lærte danskerne at tage på charterferie sydpå – men det er en helt anden historie.

Startede for øvrigt med et lille firma i studietiden men da han turede for meget rundt sammen med de ansatte (ifølge eget udsagn) så gik det ikke.

Men det lærte ham, sagde han selv, kun at bruge halvdelen af det han tjente.

Simon Spies var meget excentrisk og brugte reklameværdien fuldt ud., eksempelvis købte han for det meste også billet til sin stok ved teaterbesøg – da han forgæves forsøgte at købe en avisforside smed han pengene i kloakken og fik hermed forsiden.

Hans morgenbolledamer er en historie for sig selv.

Motto
“I fødselsdags gave, ønsker jeg mig en globus, i naturlig størrelse”

 “Hellere dårlig omtale end ingen omtale”

Som 21 årig løb jeg engang ind i Simon Spies som var taget på ferie i Danmark med alle sine morgenbolledamer, hund, stok osv, og var kommet til den kant hvor jeg boede – man mærkede ikke noget til ham udover at han havde lejet hele hotellet i øens ”hovedstad”, han brugte bare ikke værelserne alligevel – fordi han havde sin store flotte bus med, og der holdt han til – den havde også den fordel

at han ikke behøvede at stå op for at tage på sightseeing på øen.

Det eneste på hotellet han ikke havde lejet var slyngelstuen, her sad jeg sammen 3 andre en sen aften og spillede kort, da Simon stikker hovedet ind for se hvad vi lavede – hurtig derefter overtager han pladsen fra en af de andre der skal hjem – så spiller vi kort resten af aften og det meste af natten med.

Hen på morgenstunden har han faktisk plukket os alle 3 for en vel 3-400 kr hver.

Han skraber pengene sammen og putter dem i jakkelommen og sidder lige kort og kigger på os siger så med sin karaktistiske gnækkende stemme ”Ved I hvad drenge det er længe siden jeg har moret så godt og haft det så sjovt” – hvorefter han tager sit checkhæfte frem og skriver 3 checks på 5.000 hver og giver til os – derpå siger han tak for i aften og går.

I dag kan jeg godt ærgre mig over at jeg hævede min check

…..

Simon Spies havde som alle andre mennesker gode og dårlige sider

markedsføringsmæssig i forreste linie.

Måske reality tv fra før reality tv blev opfundet..?

 

2 tanker om “Stokke’metoden – dansk sjæl (X)

 1. Simon Spies var noget helt særligt i den danske forretnngsverden. Jeg erindrer ganske meget fra hans tid. – Har immervæk rejst en del med Spies Rejser.

  Nogle nætter på Mercur hotel, hvor han dukkede op i leopardtøfter med sine girlfriends. Vi fik øjenkontakt disse øjeblikke i det daværende københavnske natteliv, som jeg selv selektivt studerede.

  De sandfærdige ord fra mine nære kolleger i den danske sundhedsverden (=Hvidovre Hospital), hvor han tilbragte sine sidste sundheds-terminale øjeblkke gav øjeblikke af sætninger og attituder, der i vore dage lyder, som de tilhører en anden verden!

  Når jeg lejlighedsvis passerer “hans plads” i min elskede “Hamlet-sundby”, associeres tilbage til en sjælden dansk entreprenør.

  Egentlig forstår jeg glimrende blogejerens ord omkring “indløsning af checken”. – Simon Spies kunne ikke bare kalde sig “cand.polit” og “cand psyk”; han kunne – so indeed – også – modsat mange andre – bevise sine kompetencer i begge discipliner.

  Faderen var psykisk ustabil. Det var sønnen Simon Spies måske også…. men x hundrede tusinder danskere m.fl. både elskede ham og profiterede på hans evidente evner…..

  • #.hulegaard – 09042012.2206
   Kom til at tænke på den gamle frase “Man skal ikke være tosset for være her, men det gør det nemmere” – ting bli’r nogen gange nemmere med lidt “vildskab” – sammenholdt med at intelligensbarometeret fejlagtig af mange anses at være en faldende eller stigende linie alt efter temperament – men det er i virkeligheden en cirkel – hvor det mest rablende vanvid støder sammem med den største genialitet – så tæt at aktørerne ganske tit ikke aner hvilket ‘hold’ de er på… 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.